Strona 1 z 4

problem z ustawieniami

PostWysłany: 27 Gru 2012, 13:41
przez kamil9669
witam
Posiadam piec KSR14 kW ST 37.Mam problem tego rodzaju że piec osiąga temp zadaną przy wyłączonej pompie Co. ale kaloryfery są letnie w dolnej częsci natomiast gdy jest włączona to ją osiągnie ale w zasadzie nie pracuje w podtrzymaniu temp spada i piec pracuje w zasadzie non stop w rozpalaniu.
Moje parametry na sterowniku:
temp.zadana 56
czas podawania 20s
przerwa podawania 57
dmuchawa 4
szczelina na wentylatorze ok.1.5cm
histereza CO 1
stan podtrzymania 6 min/5s
Przerwę w podawaniu mam ustawioną na 57 ponieważ instalacja pracuje grawitacyjnie,przy włączonej pompce CO schodziłem z tym parametrem do 52s,przy niższym węgiel się nie dopalał.
Węgiel dobrej jakości eksploatuje go na innym piecu i problemu żadnego nie ma,płyta paleniska uszczelniona,mieszkanie o pow. 90 m2,okna PCV,ściany o grubości 45 cm nie ocieplone.

Pozdrawiam i proszę o szybka poradę

Re: problem z ustawieniami

PostWysłany: 31 Gru 2013, 13:35
przez alezy
Dziwne jest to, że jak zmniejszam temperaturę np o 3 st to powinien łatwiej wejsc w tryb podtrzymania a on nie obniza temperaturę do zadanej i zostawia, nie byłoby w tym nic dziwnego gdyby nie te dwa parametry pauza w podtrzymaniu i praca w podtrzymaniu, bo jeżeli kocioł ma pracować cały casz to po co są te dwa parametry

Re: problem z ustawieniami

PostWysłany: 06 Sty 2014, 20:27
przez alezy
Dziwne jest to, że jak zmniejszam temperaturę np o 3 st to powinien łatwiej wejsc w tryb podtrzymania a on nie obniza temperaturę do zadanej i zostawia, nie byłoby w tym nic dziwnego gdyby nie te dwa parametry pauza w podtrzymaniu i praca w podtrzymaniu, bo jeżeli kocioł ma pracować cały casz to po co są te dwa parametry


________________________
bomber jackets bomber jackets
learnspanishonline.ws http://www.learnspanishonline.ws
i leather jackets official site i leather jackets official site
asvab practice test asvab practice test

Re: problem z ustawieniami

PostWysłany: 16 Wrz 2014, 10:08
przez NatTadi23
Ja miałem podobny problem, ale sobie poradziłem.

Re: problem z ustawieniami

PostWysłany: 21 Wrz 2014, 18:19
przez JoaGall24
A jak sobie poradziłes ?

Re: problem z ustawieniami

PostWysłany: 28 Paź 2014, 13:44
przez JulSon60
Też jestem ciekaw.

Re: problem z ustawieniami

PostWysłany: 02 Lis 2014, 09:59
przez MaZak89
Ja również

Re: problem z ustawieniami

PostWysłany: 05 Lis 2014, 15:07
przez cmaMo79
A jak ?

Re: problem z ustawieniami

PostWysłany: 09 Lis 2014, 17:01
przez JesSica25
Ja mam podobny problem wezwalem fachowca i zobaczymy.

Re: problem z ustawieniami

PostWysłany: 10 Lis 2014, 14:38
przez MoniaK23
fachowcy to są ,faktycznie każdy na swój sposób usterki wynajduje